Friday 8 October 2010

Aυτοκόλλητα

Σήμερα, σειρά έχει ένα μέρος των κατασκευών που έκανα το καλοκαίρι. Πριν μερικούς μήνες είχα βρει στο νετ ένα πολύ ενδιαφέρον tutorial για κατασκευή αποθηκευτικού χώρου χρησιμοποιώντας αλουμινένια κουτιά από καφέ. Ο σκοπός ήταν να καρφωθούν στον τοίχο για έναν εναλλακτικό τρόπο τοποθέτησης κουβαριών.

Έχοντας αυτό στο μυαλό λοιπόν, ξεκίνησα να μαζεύω κουτιά... Πέρασαν μερικοί μήνες και αφού μάζεψα αρκετά, αποφάσισα πως ήταν καιρός να αρχίσω να τα διακοσμώ! Οπότε αγόρασα διακοσμητικά αυτοκόλλητα (αυτά που χρησιμοποιούμε και για τα έπιπλα) και ιδού το αποτέλεσμα:





Υπήρχε βέβαια και ένα συγκεκριμένο κουτί που το έκανα διαφορετικά, αφού θέλησα κάποια στιγμή να πειραματιστώ και να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Έτσι πήρα έναν μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο και ξεκίνησα να σχεδιάζω.. λίγο πολύ ότι μου ερχόταν:







Πρέπει να πω όμως ότι μέχρι στιγμής τα χρησιμοποιώ διαφορετικά από ότι προορίζονταν.. σε ορισμένα από αυτά έχω τα βραχιόλια μου, σε άλλα μικρά κομμάτια από πλεκτά.. Οτιδήποτε θέλω να κρατάω σε ένα μέρος και χωρίς να τα χάνω. Τώρα που το σκέφτομαι, μέχρι και για μολυβοθήκες κάνουν!

Και κάτι άλλο, στο οποίο τα αυτοκόλλητα υπήρξαν αρκετά χρήσιμα! Είχα ένα σημειωματάριο, το οποίο δεν το είχα χρησιμοποιήσει καθόλου, κοιτώντας όμως το εξώφυλλό του σκέφτηκα πως μάλλον έπρεπε να το αλλάξω... κοιτάξτε παρακάτω πως!



όπως ακριβώς ντύνουμε τα βιβλία στο Δημοτικό, έτσι και εδώ η ίδια διαδικασία, μόνο με χρωματιστό αυτοκόλλητο αντί για διάφανο..


Βέβαια το συγκεκριμένο είχε μια ιδιαιτερότητα, αφού είχε λάστιχο στο πίσω μέρος.. το οποίο έπρεπε να παρεκαμφθεί. Οπότε, αφού μετρώντας το μήκος του λάστιχου, και κόβοντας μια αντίστοιχη γραμμή στο αυτοκόλλητο, ήταν δυνατόν να κολληθεί σαν να μην υπήρξε λάστιχο καθόλου. ^^




Γαμάτο το αποτέλεσμα έτσι; ;)






No comments:

Post a Comment