Wednesday 24 August 2011

Εκεί όπου βράζει ο τόπος

... και σκάει ο τζίτζικας, δεν υπάρχουν περιθώρια για διάβασμα και δουλειά. Μόνο για σιέστα.

Siesta forever!

Και αναφέρομαι για πριν 2 μέρες, που ζωντανό πλάσμα δεν κυκλοφορούσε στην Πάτρα, εκτός βέβαια αν ήθελε να ψηθεί σαν αυγό στο πεζοδρόμιο. Βέβαια υπάρχουν προτιμήσεις και προτιμήσεις, που ξέρει κανείς...

Πίσω στο θέμα μας όμως, σήμερα θα σας δείξω πλεχτά και μη πλεκτά πραγματάκια.

Καταρχήν, τόσες φωτογραφικές αγόρασα την τελευταία φορά, γίνεται να μείνουν χωρίς θηκούλα; Φυσικά και όχι!


Αυτή η κάμερα φαίνεται φτηνιάρικη[αϊ-βασιλιάτικη, κινέζικη διάλεξτε και πάρτε], το ξέρω, αλλά έχει μια πολύ σημαντική ιδιότητα, δεν τραβάει 1 στιγμιότυπο ανά φωτογραφία, αλλά 4! Στις διακοπές την πήρα μαζί κιόλας και τράβηξα μερικές φωτογραφίες, και σύντομα που θα τελειώσει και το φιλμ, θα δούμε πόσο καλές (ή κακές) φωτογραφίες βγάζει! Για να δούμε τι θα δούμε...


Όσον αφορά την Diana F+, αυτή η κυρία που μας έχει παιδέψει, τελικά μας έκανε την χάρη μετά απο 3-4 φιλμ να αποδώσει. Οι καρποί των προσπαθειών βρίσκονται εδώ, μαζί με φωτογραφίες από την Balda. Όλες είναι ψιλό-άκυρες και 'ότι να ναι', γιατί ήμουν ανυπόμονη στο να δώ πως θα βγούν τα φιλμ, οπότε τράβαγα ότι έβλεπα μπορστά μου.

Πρέπει να ομολογήσω όμως, η συναναστροφή με επαγγελματική φωτογραφική που δουλεύει με φιλμ είναι καταλυτική. Σε κάνει να απεχθάνεσαι την ψηφιακή compact σου, και αν όχι, τότε να την βλέπεις με μισό μάτι (ή ένα τέταρτο).

Anyways όμως, η παραπάνω κυρία δεν πήρε θήκη μάλλινη, αλλά κουτί χάρτινο να την προστατεύει. Γιατί είναι πλαστική η κακομοίρα, και έτσι όπως πετάω τα πραγματά μέσα στην τσάντα χρειάζεται προστασία για να επιβιώσει. Ναι, και αυτή και οι φακοί. Έχουν και αυτοί το μερίδιό τους στην προστασία.



Και τώρα ο εξοπλισμός για photo hunting είναι πλήρης. είναι;





No comments:

Post a Comment