Sunday 10 January 2010

Wrappers


Πολύ το καθυστέρησα. Έχω τόσο καιρό που είναι έτοιμα και δεν σας τα δείχνω.. Είναι οι θήκες που μου ζήτησαν να ετοιμάσω, και σε μερικές από τις οποίες δοκίμασα (και πάλι) καινούργια πραγματάκια...




Αφορμή υπήρξε η θήκη της φίλης Πηνελόπης (πάντα πρωτοπόρα! :D), στην οποία δοκίμασα την υφαντή πλέξη.



Είναι απλά  θ ε ϊ κ ή.



Είναι πολύ πιο σταθερή από την πουαντερί, δυστυχώς χρειάζεται και ανάλογα περισσότερο νήμα αλλά έχει πολύ ομαλό, τετραγωνισμένο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα - η κάθε πλευρά το δικό της, δεν είναι σαν την πουαντερί που και οι δύο πλευρές του πλεκτού έχουν την ίδια όψη.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της - για μένα - είναι ότι τα δύο άκρα, ειδικά αυτό της ούγιας, βγαίνουν τελικά ολόισια, χωρίς αυξομειώσεις στο μέγεθος και πολύ μα πολύ σταθερά. Θα αναρωτηθείτε ίσως γιατί να είναι αυτό πλεονέκτημα, η απάντηση είναι ότι πέρα από το καλαίσθητο αποτέλεσμα, βοηθάει και στην ένωση των άκρων μεταξύ τους, κυρίως με το βελονάκι. Μιας και είναι τόσο σταθερό, σε αποτρέπει από το να χάσεις πόντους και να ράψεις τις ενώσεις υπερβολικά καλά. Παρακάτω παραθέτω και φωτογραφίες από ανάλογες εφαρμογές:





Και αυτές είναι οι άλλες δύο θήκες:






2 comments:

  1. geia sou....me lene xrysa kai eimai arxaria sto pleksimo...gia thn akriveia molis teleiwsa to 1o mou kaskol...mporeis na mou peis pws eftiakses tis gketes pou eida se prohgoumeno post sou?eyxaristw ek twn proterwn

    ReplyDelete
  2. Συγχαρητήρια για το κασκόλ!! :)
    Ναι, φυσικά κανένα πρόβλημα. Για τα σχέδια, απλά χρησιμοποίησα διάφορα patterns, είτε έτοιμα, είτε δικά μου. Υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξεις τα γάντια: ή τα πλέκεις κυκλικά με κυκλικές βελόνες (ή με 4 μικρές που έχουν δύο μύτες), ή κανονικά με τις βελόνες σου πλέκεις ένα ορθογώνιο κομμάτι, το οποίο στο τέλος το ράβεις στις δύο πλευρές του, αλλά αφήνεις ένα κενό για τον αντίχειρα. Ο 2ος τρόπος είναι πιο γρήγορος και πιο εύκολος. ;)

    σημείωση: αν το πλέξεις κυκλικά θα πρέπει μέσα στο πλεκτό να δημιουργήσεις μια τρύπα για τον αντίχειρα.

    ReplyDelete