Monday 6 December 2010

Paris

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την πόλη; Το Παρίσι είναι Παρίσι, μαγευτικό, μοναδικό, πανέμορφο. 


Και την εβδομάδα που το επισκεύτηκα, δεν έβρεχε -όπως συνηθίζει- αλλά χιόνιζε, και έκανε πολύ πολυυύ κρύο. Ήταν όμως μια απολαυστικότατη εμπειρία, μιας και κατάφερα να δω όσα έβλεπα τόσο καιρό εξαποστάσεως, σε φωτογραφίες, βίντεο και λογής λογής πολυμέσα.

Φυσικά όποιος έχει επισκευτεί το Παρίσι θα σας έχει πει πως ξεπατώθηκε στο περπάτημα και στο να ανεβοκατεβαίνει σκάλες! Kαι είναι γεγονός! Οι αποστάσεις είναι τεράστιες, οπότε και να θέλετε απλά να περπατήσετε στον κήπο μπροστά από το Λούβρο, ή κάτω από τον Πύργο του Άϊφελ, θα διαπιστώσετε πως ναι, θέλει αρκετό περπάτημα. Και όσον αφορά τα σκαλιά, θα βρείτε και πολλά και από αυτά. Ειδικά σε παλιά κτίρια που δεν υπάρχουν ανσασέρ. :P

(Από αυτά και μόνο δεν είναι να αναρωτιέται κανείς, γιατί οι Παριζιάνοι είναι όλοι τόσο αδύνατοι :P:P)

Φυσικά όμως δεν έχασα την ευκαιρία να περάσω και μια βόλτα από το La Droguerie, το οποίο εξακολουθεί στον 21ο αιώνα να μην έχει ηλεκτρονικό κατάστημα. C'est de la merde! Anyway, εγώ τις αγορές μου τις έκανα, αν και μου πήρε λίγο να το βρώ το κατάστημα, και να καταλάβω το σύστημα εξυπηρέτησής τους. Που λέτε, όταν φτάνεις εκεί, πρέπει να περιμένεις σε μια σειρά, μέχρι να έρθει η στιγμή όπου μια ή ένας υπάλληλος (ναι, υπήρχαν και άντρες που δούλευαν εκεί, και έμοιαζαν να το κατέχουν κιόλας!) θα έρθει να σε εξυπηρετήσει. Τότε ζητάς όλα όσα θές να πάρεις, πχ αν θές μαλλιά, ζητάς πόσα γραμμάρια και από ποια κατηγορία. Έπειτα περιμένεις να σου τα ετοιμάσουν (τα κουβάρια τα τυλίγουν εκείνη την στιγμή) και τέλος πληρώνεις.



Περίμενα 1 ώρα στην αρχική ουρά και περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουν ότι είχα ζητήσει, τόσο κόσμο είχε!

Επιβάλεται όμως να σας δείξω τι αγόρασα:




Βελόνες και βελονάκια μπαμπού - μην με ρωτήσετε πόσο κάνανε το καθένα γιατί μου γράψανε κατευθείαν την σούμα.
Και μαλλιά! Διαφορετικά είδη το καθένα. Γενικά ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξω είδος και χρώμα γιατί εκεί μέσα γινόταν ο χαμός! Κατέληξα πάντως σε αυτά:








Και τώρα ετοιμάζω κάτι καινούργιο.. θα δείτε σύντομα τι. ^^ 




No comments:

Post a Comment