Friday 9 April 2010

Amigurumi!

Τελικά.. όσο περνάει ο καιρός, το βελονάκι με κατακτά ακόμη περισσότερο... χωρίς να χάνω την αγάπη μου για τις βελόνες..
με ενθουσιάζει το γεγονός ότι με το βελονάκι μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα! Και  πολύ εύκολα!! Για αυτό και πειραματίζομαι συνεχώς. Με έχει πιάσει ένας πυρετός αναζήτησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν :).

Στα πλαίσια της αναζήτησης αυτής λοιπόν, αποφάσισα να ψάξω λεπτομέρειες για την ιαπωνική τέχνη που ονομάζεται Amigurumi. Ναι καλά ακούσατε, ιαπωνική. Πρόκειται για πλέξιμο (είτε με βελονάκι, είτε με βελόνες) από κουκλάκια τα οποία συνήθως είναι ζωάκια, αλλά με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ο συνήθης χαρακτηρισμός τους είναι "cute", μια έκφραση που για τους ιάπωνες έχει μια σημασία... γενικά δίνουν βάση στο πόσο χαριτωμένος είναι κάποιος ή κάτι.



Είχα πετύχει σε διάφορες ιστοσελίδες και μπλόγκ διάφορα κουκλάκια που είχαν δημιουργηθεί με αυτή την τεχνική, και λίγο πολύ υποψιαζόμουν τι έπαιζε, ήθελα όμως να δω στα σίγουρα...






Έτσι το έψαξα και βρήκα ένα πολύ καλό βιντεάκι:

(πρώτο μέρος)

(δεύτερο μέρος)

H αλήθεια είναι ότι μπορείτε να μάθετε και βελονάκι από το συγκεκριμένο βίντεο. Η αφηγήτρια είναι αρκετά αναλυτική σε κάθε βήμα. :)

Για περισσότερα hints and tips, εδώ.



                         




3 comments:

  1. Aaaa!Είχα δεί για αυτή την τεχνική σε ένα anime κάποτε! Δεν ήξερα πώς γινόταν! Καταπληκτική φαίνεται θαρρώ... :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Ναι, βασικά είναι εξαιρετικά απλή! και αντίθετα με το πλέξιμο με τις βελόνες, μπορείς να κάνεις και το πιο περίεργο σχήμα εύκολα και γρήγορα. :)

    ReplyDelete