Monday 7 November 2011

Big Bang Theory

Είχα σκοπό να γράψω για πλεχτά πάλι, αλλά δεν έχω ανεβάσει όλες τις απαραίτητες φωτογραφίες, οπότε τώρα σίγουρα δεν είναι η ώρα. Αντίθετα, θα περιοριστώ σε νέα και πιο geeky stuff.



Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναναφέρει, αλλά τώρα πια κάνω γερμανικά σε φροντιστήριο, και αυτό έχει φέρει πολλές αλλαγές, στο διάβασμά μου κυρίως. Όχι, κακές αλλαγές. Περισσότερο ωφέλιμες θα έλεγα. Γιατί ήταν καιρός να κατέβω από το καλάμι του 'καταλαβαίνω γερμανικά' και να προσγειωθώ στο 'καιρός να ξεκινήσω να μιλάω σωστά'.


Άσχετα όμως με το διάβασμα, κάνω και καινούργια πράγματα (έχουμε γαμάτη καθηγήτρια), όπως η παρακάτω παρουσίαση:

note: ναι, έχω σκοτώσει ότι ξέρω και δεν ξέρω, και δεν μιλάω και καθαρά, αλλά αυτό είναι κυρίως επειδή είχα τρακ και είχα στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή ότι θα τα σκατώσω. Αρνητική ψυχολογία σου λέει μετά.

Το βίντεο το τραβήξαμε την ώρα του μαθήματος, και η ιδέα της δασκάλας (εκτός από το να γίνει κανονική παρουσίαση και να το τραβήξουμε και σε βίντεο) ήταν να το ανεβάσουμε και στο facebook. Οπότε μην αναρωτιέστε γιατί το αναφέρω εδώ, έχω ήδη γίνει ρεζίλι σε όλο το κόσμο που το έχει δει στο fb.

Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται, το φροντιστήριο είναι το NUN Deutsch στην Πάτρα. Η καθηγήτρια είναι γερμανίδα και με πολύ καλό επίπεδο και εξαιρετική διδασκαλία. Εγώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. ^^


Σε άλλα νέα τώρα, where is my free time? oeo? 
Δουλεύω πολλές ώρες, και διαβάζω πολύ. Και ως συνήθως δεν πηγαίνω στις διαλέξεις όσο συχνά θα ήθελα. Καταφέρνω πάντως να κάνω εργασίες και ασκήσεις στην ώρα τους και να διαβάζω για τα μαθήματα. 

Έχω όμως ένα αχαλίνωτο στρες όταν ασχολούμαι με την σχολή, που δεν με βοηθάει να συγκεντρωθώ καθόλου. Έχει καθιερωθεί πιά, στο πρώτο τέταρτο κάθε διάλεξης σκέφτομαι μόνο την ερχόμενη εξεταστική, πόσα μαθήματα χρωστάω και πως θα οργανώσω μαθήματα και πρόγραμμα. Μετά από τα πρώτα αυτά 15 λεπτά, και αφού καταλήγω ότι δεν καταλήγω με αυτό τον τρόπο πουθενά (χαχ, ωραία που τα λέω γράφω) καταφέρνω να συγκεντρωθώ στο μάθημα. That's it gentlemen. Life of a stressacholic.

Κατά τα άλλα όμως, δεν έχω ετοιμάσει και πολλά για το ταξίδι στην Ρίγα. Φεύγω την Πέμπτη και τα σοβαρότερα προβήματά μου αυτή τη στιγμή είναι τι ρούχα να πάρω μαζί μου (κυρίως την κάπα που έφτιαξα σκέφτομαι) και πόσες φωτογραφικές μπορεί να χρειαστώ. Έχω μερικές που είναι γαμάτες, αλλά πάντα σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να χαλάω το ακριβό φιλμ τους τραβώντας τις ασχήμιες της Πάτρας - ειλικρινά όμως, δεν υπάρχει και τίποτα που να μου αρέσει και να μην το έχω τραβήξει ήδη. 

Είμαι -και ήμουν- πάντα της άποψης 'the less the better' όσον αφορά τα ταξίδια, αλλά όσο περνάει ο καιρός παίρνω όλο και περισσότερα. Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, στην Ρίγα τέτοια εποχή κάνει κρύο, πολύ κρύο - θα χρειαστώ αρκετά ζεστά ρούχα.


Και τώρα, σχετικά με τον τίτλο του post, χτές ξεκίνησα να βλέπω το Big Bang Theory, και έχω να παρατηρήσω δύο πράγματα, για αρχή

- είναι περίεργο, αλλά παρακολουθώντας την σειρά ένιωσα μια επιθυμία να αποκτήσω Wii κονσόλα
- και σε πιο σύμπαν είναι οι φυσικοί καμένοι aka geeks;

Καλά το ότι έχουν στην παρέα μηχανολόγο, οκ, μηχανικός είναι πάει στο καλό το καταπίνουμε, αλλά φυσικοί;; Τι πίνουν και δεν μας δίνουν εκεί στας Αμέρικας;







 

2 comments:

  1. Να πάρεις μια φωτογραφική!
    Τι σε βρίσκει αντίθετη, το οτι διάλεξαν φυσικούς ή οτι οι φυσικοί ΔΕΝ είναι καμμένοι?
    Υποθέτω οτι διάλεξαν φυσικούς γιατι πιάνει μια πολύυυυ πολύυυ ευρεία γκάμα ξερολίασης. Και ναι, είναι πολύ πιθανό να είναι geeks.
    Κι εγώ θέλω wii. Ή/και Play station. Όταν γίνω πλούσια. (θα πάρω ό,τι υπάρχει σε rock band/guitar hero, με όλα τα όργανα. Και όλα τα Μαριο)

    ReplyDelete
  2. Τελικά πήρα τρείς! :p
    Δεν με βρίσκει αντίθετη, απλά το βρήκα περίεργο που διάλεξαν φυσικούς. Ίσως να έχεις δίκιο, έτσι μπορεί να καλύπτουν ευρύτερη γκάμα.

    Α, και εγώ το ίδιο λέω, όταν γίνω πλούσια :P Nα έχω ένα δωμάτιο από παιχνιδοειδή όλων των τύπων, από Lego μέχρι Xbox 360 Kinetic. :P

    ReplyDelete