Wednesday 30 December 2009

Last minute project

Χμ... τα φετινά Χριστούγεννα έφεραν ως δωράκι (ο Άι Βασίλης να πω καλύτερα;) έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για το mac μου :D. Ένα πολυπόθητο (εδώ και καιρό) πραγματάκι... το οποίο δεν έπρεπε να μείνει έτσι γυμνό στο κρύο, έπρεπε να έχει την ζεστή θηκούλα του... για αυτό και δεν αμέλησα, αλλά φρόντισα να έχει και αυτό την δική του!

Θα σας παρουσιάσω λοιπόν, ένα από τα τελευταία μου έργα. Σήμερα κιόλας έραψα το κουμπί. Ναι, ναι πάλι το παρέτεινα κάτι μέρες -- πραγματικά δεν τα πάω καλά με την ραπτική. Δεν είναι τέχνη που με πάει - ή την πάω.

Όπως και να έχει, είναι αυτό που βλέπετε παρακάτω:



Πρέπει να σημειώσω ότι αυτή την φορά, χρησιμοποιήσα μια νέα πλέξη -- την υφαντή. Όχι όμως για πρώτη φορά. Θα σας πω αναλυτικά για αυτή σε άλλη δημιοσίευση μαζί με το έργο που πρωτοχρησιμοποιήθηκε. (Πραγματικά την λατρεύω! Ίσως και η αγαπημένη μου μέχρι αυτή την στιγμή.)



Αποτελείται από 4 κομμάτια. Την κόκκινη επιφάνεια, την μωβ, την μπλέ και την λευκή. Θα τις πάρω και θα τις περιγράψω μία μία.



Η κόκκινη είναι πρώτη με την οποία ξεκίνησα. Ο βασικός άξονας ήταν ότι ήθελα να συνδυάσω το καταπληκτικό αυτό κόκκινο μαλλί με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις που διέθετα εκείνη την στιγμή. Σκέφτηκα λοιπόν ένα κόκκινο πλαίσιο και στο κέντρο πολύχρωμες κλωστές. Αρχικά έπλεξα το πλαίσιο με την υφαντή πλέξη και το περιεχόμενό του με την απλή καλή. Το αποτέλεσμα (παρακάτω) δεν με ευχαρίστησε καθόλου. Για αυτό λοιπόν το ξαναέκανα από την αρχή, και αυτή την φορά έπλεξα όλο το σχέδιο με την υφαντή πλέξη. Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε δεν με αδίκησε..

Πρίν:


Μετά:









Αφού ήταν έτοιμο το κόκκινο κομμάτι λοιπόν, ξεκίνησα με το μπλέ, που αποτελεί απλά ένα ορθογώνιο στο μέγεθος του κόκκινου κομματιού.



Για το μωβ κομμάτι επιστράτευσα το αγαπημένο μου πια βελονάκι, και για πρώτη φορά υλοποίησα το διπλό ποδαράκι -- τελικά δεν είναι τίποτα περίπλοκο, αρκεί να πιάσεις το κολάι..!



Το ίδιο συνέβη και για το λευκό κομμάτι, με την μόνη διαφορά εδώ ότι προσάρμοσα το σχέδιο έτσι, ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει άνετα το usb βίσμα.

Όλες οι ενώσεις έγιναν με βελονάκι -- έχω αντικαταστήσει πια τελείως τις ραφές, όχι μόνο λόγω της δικής μου ανικανότητας, αλλά και επειδή το αποτέλεσμα με το βελονάκι είναι πιο καλαίσθητο και σταθερό.



Αυτά... ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ με την πολυλογία μου!..

:: το τραγούδι που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την φορά είναι το Kings and Queens των 30 Seconds To Mars. Enjoy! ;) ::

ps: Α! και να δείτε την ταινία Coraline! Όπωσδήποτε!



2 comments:

  1. Για σου έχω ξαναπεράσει από εδώ αλλά αυτό εδώ μου κίνησε την περιέργεια αρκετά παρότι δεν ξέρω να πλέκω :P
    Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά και ωραίο σχεδιάκι
    Έχω μερικές απορίες
    Είναι ασφαλές να βάζεις σε τέτοιες θήκες ηλεκτρονικές συσκευές;
    Επίσης ήταν εύκολο να το φτιάξεις; Ή πιο σωστά θα ήταν εύκολο για έναν αρχάριο να το φτιάξει;
    Και θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη έκδοση έτσι ώστε να έμπαινε κάτι άλλο;

    ReplyDelete
  2. Εννοείς αν υπερθερμαίνεται ή κάτι τέτοιο; Δεν έχω παρατηρήσει κάτι μέχρι στιγμής.. Αν και η ίδια η θήκη είναι για να το προστατεύει απο κραδασμούς (ε, αν πέσει από πουθενά), ζημιές και τα λοιπά..

    Εξαρτάται πως θες να το φτιάξεις. Αν εννοείς ολόιδιο, όχι ένας αρχάριος δεν μπορεί. Κυριώς λόγω των σχεδίων και της πλέξης. Αν όμως γνωρίζεις τα βασικά του πλεξίματος και της ραπτικής, ναι είναι εύκολο. Η λογική του είναι πολύ απλή. Απλά αποτελείται απο 4 κομμάτια.

    Φυσικά! θα μπορούσε να ήταν και θήκη για laptop! εχώ φτιάξει ήδη μια για το δικό μου, πολύ πιο απλή βέβαια..

    ReplyDelete