Tuesday 20 October 2009

Μία από τις πρώτες παραγγελίες

Σήμερα παραδώθηκε μία από τις πρώτες πραγματικές μου παραγγελίες, και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που τα πλεχτά μου βρίσκουν απήχηση σε όλες τις ηλικίες και γούστα. :)


Πριν μερικές εβδομάδες, η μητέρα ενός παιδιού που κάνω μάθημα, παρατήρησε την πλεχτή κασετίνα που συνήθως παίρνω μαζί μου, και μου ζήτησε να φτιάξω μία για την μικρή της κόρη που του χρόνου θα ξεκινήσει το σχολείο. Εφόσον συμφωνήσαμε λοιπόν στο το μαλλί και τα αξεσουάρ που επιθυμούσε, το μόνο που μου έμενε ήταν να την πλέξω.

Μεσολάβησαν ένα ταξίδι και διάφορες περιπέτειες και τραβήγματα, αλλά βρήκα χρόνο να ηρεμήσω και να καταπιαστώ με αυτό το project. Δεν παρουσίαζε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Κάθε άλλο. Το μοναδικό σημείο όμως που με προβλημάτισε αρχικά, ήταν η δημιουργία των κουμπότρυπων, γιατί ήθελα αυτή την φορά -για πρώτη φορά- να χρησιμοποιήσω το βελονάκι. Τελικά η διαδικασία αποδείχτηκε εξαιρετικά απλή και γρήγορη, πολύ πιο βολική από αυτή που χρησιμοποιώ συνήθως ( κανονικές κουμπότρυπες-τρύπες στο πλεκτό ) και που θα προτιμώ συχνά στο μέλλον! :Ρ

Από πλευράς υλικών, αυτή την φορά -πάλι για πρώτη φορά- χρησιμοποίησα 100% ακρυλικό νήμα. Έχω να πω ότι η πρώτη εντύπωση δεν ήταν και πολύ καλή. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον καλό και δεν μειώνεται η ποιότητα του έργου, αλλά καθ' όλη την διάρκεια της πλέξης, είχα την αίσθηση ότι έπιανα κάτι.. ψεύτικο. Αυτό συνέβαινε μάλλον επειδή έχω συνηθίσει τόσο στο ολόμαλλο. Αλλά και πάλι ο καθένας κάνει τις επιλογές του.


Φυσικά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά, είναι ότι το κοριτσάκι ξετρελάθηκε. :)

1 comment:

  1. I hope this is how you comment... wow, Greek is hard!
    Thanks for your comment on my blog, by the way. It's new, so I'm just trying to lift it off the ground at the moment... But you're right, The Picture of Dorian Gray is a wonderful book, though the original (English) is always better of course.
    Anyhoo, thanks again for checking Curves of Your Lips out :)
    P.

    ReplyDelete