Monday 28 September 2009

Konoha armbands + bracelets

Τέλος εξεταστικής και τα projects τρέχουν. Μέσα σε μια εβδομάδα τελείωσα ένα γάντι, έφτιαξα 3 βραχιόλια και έχω ήδη φτάσει περίπου μέχρι την μέση ένα αποθηκευτικό πουγκί για ταξίδια, το οποίο ελπίζω να έχω τελειώσει μέχρι την Πέμπτη, μιας και την Παρασκευή πρέπει να είμαι στην Ωχρίδα, στα Σκόπια.
Σε αναμονή βρίσκονται γύρω στα 6 projects που μου έχουν αναθέσει, ενώ για μένα θέλω να φτιάξω άλλα 3. Busy winter that is.


Ας αφήσουμε όμως τα γενικά νέα, και ας πάμε στο θέμα του post. Konoha armbands. Τι είναι η Konoha? ..θα με ρωτήσετε. Κonoha, ινγκλιστί Hidden Leaf Village, λέγεται το χωριό από το οποίο κατάγεται ο Naruto, πρωταγωνιστής του ομόνυμου -must see- ιαπωνικού manga και anime. Εφόσον λοιπόν πέρασα μια ολόκληρη εξεταστική παρα- κολουθώντας συνεχόμενα και τα 346 επεισόδια του Naruto και Naruto Shippuuden (μιλάμε για κααάψιμο--σήμερα θα δω τα 2 επόμενα και δεν βλέπω την ώρα!) και εξοικειώθηκα με όλο το naruto-περιβάλλον, ήρθε πριν κάτι μέρες ο αδερφός μου (επίσης naruto fan) και πέταξε την ιδέα να εφαρμόσω το σύμβολο της Κonoha σε πλεκτό - κατά προτίμηση βραχιόλι. Ιδού λοιπόν τα -επιτυχή- αποτελέσματα:


Μόλις λοιπόν βρήκα την πρώτη ευκαιρία, πήρα μολύβι και χαρτί και προσπάθησα να σχεδιάσω το σύμβολο. Οριζόντια, όπως και στα headbands των πρωταγωνιστών δεν γινόταν, για αυτό προσπάθησα κάθετα, κάτι που όπως φαίνεται επέφερε καταπληκτικά αποτελέσματα -- δεν περιμένα τόσο καλή απόδοση της κεντρικής σπείρας. Μετά σκέφτηκα σε τι μπορούσα να το μεταφέρω το σχέδιο, και κατέληξα στο βραχιόλι, όπως σχεδόν κάθε φορά που θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούργιο χωρίς να πλέξω πολύ, και που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί (εδώ φορεθεί). Η αλήθεια είναι ότι σκεφτήκαμε (ο αδερφός μου και εγώ) και τα headbands, αλλά είπαμε να μην το παρακάνουμε...
Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει 2, ένα για τον αδερφό μου (φωτογραφίες) και ένα για μένα ελαφρώς πιο στενό.

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος. Το δεύτερο περιλαμβάνει και αυτό βραχιόλι,
με την μόνη διαφορά ότι αυτό προοριζόταν για έναν φίλο του αδερφού μου :Ρ. Έκανα λοιπόν μια προσπάθεια:

Με αυτό το βραχιόλι υπήρχε το εξής θέμα: τα χρώματα. Έπρεπε να φτιάξω ένα απλό αντρικό βραχιόλι, αλλά όποιον συνδυασμό και αν σκεφτόμουνα, μόνο αντρικό δεν το έκανε! Φαίνεται πως παραείμαι συνηθισμένη στα πολλά και περίεργα χρώματα, γιατί μετά από αρκετούς συνδυασμούς και χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρη για το αποτέλεσμα, αποφάσισα τελικά να το κάνω μπλέ με κίτρινες λεπτομέρειες.

Δεν θα προσθέσω τίποτα άλλο, μόνο θα παραθέσω το πρώτο σχόλιο του αδερφού μου όταν το είδε έτοιμο.

"Αυτό μοιάζει με τα πουλόβερ που έφτιαχνε η μαμά του Ρον!"
... και μάλλον έχει δίκιο. :Ρ

3 comments:

  1. Den h3era oti blepeis naruto...
    Pantws kali idea me to braxioli. Kaneis kai me sumbola apo alla vilage (px song and mist) h thn roba ton akatsuki?

    ReplyDelete
  2. Και βέβαια! Από όλα τα villages, τώρα για την ρόμπα των Akatsuki δεν ξέρω, θα προσπαθήσω όμως να κάνω κάτι καλό... :)

    ReplyDelete
  3. Congratulations for your knits. That bracelets are so so so goood!
    Tha white kitten is... soooo cute too, i love cats! :D

    Hugs from Chile! :D

    Gabriela Ordenes.

    ReplyDelete