Thursday 26 May 2011

Pull-over

Τελείωσα λοιπόν το τελευταίο μεγάλο project, ένα pullover! Το οποίο είναι ανοιξιατικο-καλοκαιρινό. Ο σχεδιασμός του δεν είναι για χειμώνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το φοράω και τότε.. ίσως βέβαια σε αυτή την περίπτωση να προσθέσω μανίκια (όπως ήταν και η αρχική μου ιδέα), αλλά θα δείξει πως θα πάει.


Έφτιαξα το πατρόν με βάση τις προτιμήσεις μου, αλλά και μια άλλη μπλούζα (για σωστές διαστάσεις). Η γενική ιδέα ήταν να φτιάξω ένα σχετικά φαρδύ pullover, το οποίο θα έχει αρκετά ανοιχτό τετράγωνο ντεκολτέ, έτσι ώστε να μπορώ να το συνδυάζω και με άλλες μπλούζες από μέσα. Χρησιμοποίησα μια απλή πλέξη με ζετέ, η οποία όμως έβγαλε αρκετά καλό αποτέλεσμα. ^^ Επίσης σκεφτόμουν να φτιάξω και μανίκια με μήκος μέχρι τον αγκώνα, αλλά έτσι όπως το είδα τελειωμένο στο "σώμα", μου φάνηκε καλύτερα να το αφήσω τιραντέ. Τουλάχιστον για την ώρα.


Στις φωτογραφίες φαίνεται ελάχιστα ζαρωμένο στις άκρες, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι είναι φρεσκο-πλεγμένο -- συμβαίνει σε όλα τα πλεκτά στην αρχή. Με λίγο σιδέρωμα και χρήση, θα επανέλθει στα κανονικά του. ^^ 

Όσον αφορά το χρώμα τώρα, δεν είναι ούτε λευκό, ούτε εκρού, αλλά μια απόχρωση ενδιάμεσα στις δύο προηγούμενες. Η διαφορά φαίνεται μόνο με σύγκριση με τα άλλα χρώματα. Κατέληξα σε αυτή την απόχρωση, γιατί δεν ήθελα ούτε κάτι αστραφτερά λευκό, αλλά ούτε μπεζουλί-κίτρινο. Οπότε...
Τα τελειώματα και τις ενώσεις, τις έκανα όλες με βελονάκι, κυρίως γιατί είναι πιο εύκολο έτσι, αλλά και επειδή δίνει ωραία λεπτομέρεια.



Δυστυχώς βέβαια, το τελείωσα ακριβώς πάνω στις μέρες που έβαλε ζέστη...






No comments:

Post a Comment